Telefoonnummer: 052 25 99 69e-mail: info@jongebaliedendermonde.be
Bezig met het laden van Events

« Alle Events

 • Dit event is voorbij.

BALIEREIS KRETA 4-8 MEI 2023

04/05/2023 - 08/05/2023

€950

 

 

Het was even wachten geblazen, maar het bestuur van de Jonge Balie Dendermonde heeft de eer en het genoegen u uit te nodigen voor de culturele hoogmis van het jaar: haar jaarlijkse cultuurreis.

We trekken dit jaar naar Kreta: een bestemming gekend voor haar antieke paleizen, prachtige olijfgaarden, witte zandstranden en heerlijk eten.

De Jonge Balie biedt u en uw partner de mogelijkheid om mee te gaan op deze eilandtrip (5 dagen – 4 nachten) voor de totaalprijs van 950,00 Euro p.p. (voor stagiairs bedraagt de totaalprijs 650,00 Euro p.p.).

Indien u alleen op een kamer wenst te slapen, vraagt de Jonge Balie een toeslag van 75,00 Euro.

μέχρι τότε!

 

 

PROGRAMMA:

 

Vervoer:

We stijgen donderdagmiddag op in Eindhoven om 14.40 uur om er op maandagmiddag om 15.05 uur terug te landen.

Vervoer naar en parking aan de luchthaven dient u zelf te voorzien.

 

Accommodatie:

 

Het Sunshine Boutique Hotel is een sfeervol hotel, gelegen op een rustige locatie in Malia, waar u ’s ochtends kan genieten van een heerlijk authentiek Grieks ontbijt.

Het hotel is voorzien van een prachtig zwembad met zonneterras.

 

Verwachte activiteiten (onder voorbehoud van wijzigingen):

De Jonge Balie wenst reeds een tipje van de sluier op te lichten met betrekking tot de (niet-chronologisch opgesomde) activiteiten waaraan u zich mag verwachten:

 

 • Begeleid bezoek aan het paleis van Knossos:

Een bezoek aan het grootste paleis van de Minoïsche beschaving mag uiteraard niet ontbreken bij een bezoek aan Kreta.

Dit bezoek wordt georganiseerd door een gediplomeerd gids.

 

 • Bezoek olijfplantage

Vijfduizend jaar geleden startte men in Griekenland – en dan wel nog op Kreta! – met het telen van olijven. Het eigenhandig maken van olijfolie is dan ook een absolute must bij het bezoeken van het eiland.

Zachte handen en plezier gegarandeerd!

 

 • Begeleid bezoek Poli Tis Lato:

Voorts wordt u getrakteerd op een rondleiding door de historische site in Kritsate waar u niet alleen kan genieten van een fenomenaal uitzicht, maar ook van de vele overblijfselen van een stad die volledig werd gebouwd tussen de rotsen.

Kleine tip: stevig schoeisel is een absolute must!

 

 • Rust en ontspanning Potamos Beach:

De nodige ontspanning mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Het strand van Potamos – gekroond tot het mooiste van Malia – laat ons toe even te bekomen van de interessante, doch mogelijks vermoeiende activiteiten.

Leun achterover op een zonnebed en geniet van het zomerse zonnetje (gemiddeld 22°C in mei) of neem een verfrissende duik in de zee.

 

 • Bootreis naar Spinalonga:

Deze uitstap start vanuit de haven van Agios Nikolaos en voert ons naar het eiland Spinalonga. Hier krijgt u anderhalf uur de tijd om uw innerlijke Christoffel Columbus naar boven te halen en op ontdekkingsreis te gaan in de ruïnes op het eiland.

Nadien vaart de boot voort naar Kolokitha Beach waar er tijd is om te zwemmen en waar er een BBQ zal gehouden worden aan de baai.

 

 • Griekse keuken:

Last but not least; daar waar u uw hart zal vullen met heerlijke herinneringen, zal u ook uw maag kunnen vullen met minstens zo heerlijke typische gerechten.

De Jonge Balie kijkt dan ook net als u reikhalzend uit naar de frisse tzatziki, de smeuïge  feta, de kruimelende spanakopita, de smaakvolle dolmades en uiteraard de nodige glaasjes Ouzo.

 

 

In de prijs is inbegrepen:

 • Vliegtuigtickets heen en weer, incl. 1 ruimbagage per 2 personen
 • 4 overnachtingen in een hotel met ontbijtbuffet
 • 4 avondmaaltijden op verschillende locaties, incl. wijn, bier, water en frisdrank
 • Gidsen en entreegelden
 • Taksen, fees en dossierkosten

 

Niet inbegrepen: lunch, shopping, eigen uitstapjes, verzekering bijstand, persoonlijke uitgaven, fooien, parking Eindhoven.

 

Gelieve om praktische en organisatorische redenen zo spoedig mogelijk en in ieder geval uiterlijk op 12.02.2023 in te schrijven via ONDERSTAAND FORMULIER. Opgelet, indien u met een partner wenst te reizen, graag uw partner apart inschrijven.

Indien u niet meer kan inschrijven via de website betekent dit helaas dat de beschikbare plaatsen volzet zijn. Maar niet getreurd, u kan nog steeds mailen naar aw@justis.be waarna de Jonge Balie haar uiterste best zal doen om voor iedereen alsnog een plaatsje te vinden.

Er wordt een voorschot gevraagd van 300,00 Euro p.p. De betaling van dit voorschot moet gebeuren bij de inschrijving en op het rekeningnummer van de Jonge Balie BE69 6301 4200 0278 met referte “Baliereis + naam/namen”. Indien u alleen op een kamer wenst te slapen, dient de toeslag ad 75,00 Euro eveneens betaald te worden bij inschrijving met referte “Baliereis + naam + solokamer”.

Het saldo van de inschrijvingsprijs dient ten laatste 30 dagen voor het vertrek te worden gestort op voornoemd rekeningnummer.

De Jonge Balie biedt tevens de mogelijkheid aan om het saldobedrag gespreid te betalen. Wij vragen u in dergelijk geval om u aan volgend betaalplan te houden:

 • 300,00 Euro bij inschrijving
 • 300,00 Euro tegen 04.04.2023 / 200,00 Euro tegen 04.04.2023 (stagiairs)
 • 350,00 Euro tegen 04.05.2023 / 150,00 Euro tegen 04.05.2023 (stagiairs)

 

Gelieve een kopie van uw identiteitskaart door te mailen naar een van de e-mailadressen vermeld onderaan.

 

Indien u nog vragen hebt, kan u ons voor praktische informatie steeds bereiken op het telefoonnummer 0493718635 of via e-mail aw@justis.be. De deelnemers zullen sowieso nog meer gedetailleerde reisinformatie ontvangen voor het vertrek.

 

Details

Begin:
04/05/2023
Einde:
08/05/2023
Kost:
€950
Event categorie:

Organisator

Jonge Balie Dendermonde
Telefoon
03/361.00.05
E-mail
info@jongebaliedendermonde.be
Bekijk Organisator website

Locatie

Kreta

Registreren voor dit evenement is niet meer mogelijk.